24 november 2013

Allemaal (kerst)bomen

Doordat we hier in Nederland druk bezig zijn met voorbereidingen voor het sinterklaasfeest, zou je bijna vergeten dat het over 1 week al eerste advent en over exact 1 maand kerstavond is. Reden genoeg dus om toch maar alvast met wat voorbereidingen hiervoor te beginnen.

Zo heeft manlief de afgelopen weken van snoeiafval twee mooie kerstbomen (die het overigens de rest van het jaar vast ook leuk doen) gemaakt . De grote (70cm hoog) boom hebben we zo op de picknicktafel gezet dat we 'm vanuit de huiskamer goed kunnen zien.



Z'n 'kleine broertje' (19cm hoog) hebben we in de huiskamer neergezet.

 
 
Verder heb ik onze adventsboom/adventskalender van zolder gehaald. Jaren geleden door opa voor onze kinderen gemaakt. We 'vullen' 'm trouw ieder jaar weer. Hij heeft in de loop der jaren wel al wat verschillende kleurtjes gehad, d.w.z. de zakjes die er aan hangen. Zo was dat afgelopen jaren nog rood met wit, voor dit jaar heb ik bruine zakjes gemaakt. Ook al zijn de kinderen inmiddels tieners, de boom behoort nog steeds tot een van onze kersttradities.
 
 
 
In ieder zakje doen we nog steeds (conform onze traditie!!) twee chocolaatjes.
 
 
 
Verder heeft opa ook nog een adventskandelaar gemaakt. Deze hebben we nog niet zo lang als de adventskalender, maar wordt inmiddels ook ieder jaar gebruikt.

 
 
Leuk, al die voorbereidingen voor advent, maar nu moet ik toch wel héél gauw aan mijn surprise gaan beginnen....!! Jullie misschien ook wel?! Succes ermee.
 
 
 
 





22 november 2013

Bloemige bekers

Na inmiddels een heleboel bekerwarmers met granny squares gemaakt te hebben, vond ik het nu wel tijd voor iets anders. Te beginnen met de bekers. Dit keer geen aardewerk, maar glas: een traditionele glazen theebeker. Mét een gehaakt jasje, dat dan wel. Maar toch totaal anders. Kijk maar!!



Een heel eenvoudige combinatie van kleurtjes in een eveneens eenvoudig patroon. Het accent ligt dan ook op de bloem met de blaadjes.



Ik heb 'm ook nog in een andere kleurcombinatie gemaakt. Zelfde uitvoering, maar door andere kleurtjes toch ook weer een hele andere uitstraling.





En nu nog even naast elkaar.



En nu maar hopen dat ze net zo populair zijn (worden) als de granny squares bekers. Uiteraard is de opbrengst hiervan ook weer voor het kindertehuis in Kenia. Eens kijken wat mijn volgende haakproject gaat worden, want ik ben er inmiddels helemaal verslaafd aan. Maar nu eerst weekend vieren!!

Gezellig weekend!!
 
 

21 november 2013

XL Sterren

Nog een beetje voortbordurend op de sterren die ik vorige week heb gemaakt (zie sterrenparade), heb ik de afgelopen dagen aan sterrenkussens voor mijn webwinkel gewerkt.
Daar sterren meestal gebruikt worden voor jongens, heb ik bij de keuze van de stofjes hier rekening mee gehouden, maar ik denk dat de sterren het ook leuk zullen doen in stofjes voor meisjes.


 
 
Deze lichtblauwe stofjes vind ik zelf erg leuk voor een babykamer. En je hebt hiermee evt. ook een origineel kraamcadeau.


 
 
Het tweede kussen heb ik van wat stoerdere stoffen gemaakt. Ze zijn daardoor ook geschikt voor wat grotere jongens.


De voorkant heb ik van een stoere maritieme stof gemaakt en voor de zijkanten heb ik een bijpassende sterrenstof gebruikt.

 
 
Altijd weer leuk om te zien dat andere stofjes (kleuren) weer een hele andere uitstraling geven aan hetzelfde patroon. De kussens zijn overigens ca. 37cm groot en ca. 6cm dik. Uiteraard zijn ze ook in andere kleuren te bestellen. Wat dat betreft zijn er oneindig veel mogelijkheden. Zelfs straks voor de kerst.....!!!
 

Groetjes,
 
 
 
 


17 november 2013

Een nieuwe voorraad

Zoals ik al eerder meldde, zijn alle vorige bekers inclusief warmers verkocht. Tijd dus voor een nieuwe voorraad. Ik ben de afgelopen weken op zoek gegaan naar mooie nieuwe bekers en heb hier weer hele andere kleurcombinaties voor gemaakt dan de vorige keer.


Deze roze is absoluut mijn favoriet.



Voor wie wel van roze houdt, maar niet van pastel.



Of wat denk je van paars?!



Turquoise!!



En blauw met grijs (of grijs met blauw)!!!
 
 
 
 
 
En uiteraard gaat de opbrengst hiervoor ook weer naar het kindertehuis in Kenia (zie Maisha). Mijn voorraad bekers is even op. Ik heb pas wel theeglazen gekocht. Eens kijken of hier ook leuke warmers voor te maken zijn. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan zie je ze vast een keer hier verschijnen.
 
 
Wens ik jullie nog een gezellige zondag.
 
 
 

 

15 november 2013

Bankje voor Milen

Speelgoedbankjes blijven leuk én vooral ook handig. Maar ze mogen (moeten!) er natuurlijk wel leuk uitzien. Zo ook het bankje voor de bijna jarige Milen.

Toen ik 'm kocht had hij nog de kleur van blank gebeitst hout, dus moest 'ie natuurlijk eerst geverfd worden. Het leuke werk (vind ik) is het maken van de bekleding. De klant heeft gekozen voor twee verschillende stofjes met roosjes.


 
Het zitkussen kun je dus met de roze óf met de witte kant naar boven neerleggen. De kussentjes bovenop heb ik zo gemaakt, dat je wel allebei de kleuren ziet, maar met aan de ene kant meer roze en aan de andere kant meer wit. Als je goed kijkt zie je de verschillende mogelijkheden op de foto's.
 
  
Aan de zijkant hangen opbergzakken. Altijd handig voor kleine spulletjes, zoals boekjes, potloodjes of wat kleine meisjes al zo meer bewaren....!!!
Ook deze zijn met de twee stofjes gemaakt, zodat je kunt kiezen hoe je ze ophangt.


 
Tot slot heb ik Milen d'r naam op het bankje geplakt. Die heb ik gemaakt van houten letters waar ik het roze stofje op heb geplakt.
 

Het leuke van speelgoedbankjes is, dat je er niet alleen spulletjes in kunt doen, maar dat ze op veel plekken gewoon handig zijn: in de kinder- of huiskamer, maar evt. ook in de hal voor het aantrekken van schoenen of het opbergen van handschoenen, mutsen, sjaals en dergelijke.
Milen zal er dan vast ook veel plezier van hebben.


Wens ik jullie een gezellig weekend!


14 november 2013

Sterrenparade

De afgelopen week heb ik voor twee verschillende opdrachten weer eens sterrenstofjes gebruikt. De ene klant wilde zes sterren in rood-wit-blauwe stofjes om ze als kasthanger in de kamer van haar zoon op te hangen.


 

 
 
Ik heb de kleuren zodanig gecombineerd, dat de sterren allemaal verschillend zijn, maar dat het toch een geheel vormt. Voor de lusjes heb ik verschillende lintjes gebruikt.


 
 
 
 
Een andere klant wilde voor haar stoere dochter de letter D hebben. Nee, geen chocoladeletter, maar een letter van stof. Hij wordt dan wel namens de Sint cadeau gegeven.
 
 


Vanmiddag leg ik de laatste hand aan een speelgoedbankje voor een klant, maar daar binnenkort meer over (degenen die mij op Facebook  volgen hebben 'm al kunnen zien, alleen nog niet met de naam er op).
 
 
Tot dan.
 
 
 



6 november 2013

Koken in stijl

Voor mijn webwinkel gebruik ik eigenlijk altijd tweedehands meubeltjes die ik dan verf en daarna opleuk. Maar onlangs heeft mijn paps speciaal voor mijn webwinkel een leuk fornuisje gemaakt. Helemaal nieuw dus. Ik kon daar volgens hem vast wel iets leuks van maken?! Nou, die uitdaging durfde ik wel aan te gaan.


verkocht 
 
Het blankhouten fornuis heb ik (uiteraard!?) eerst wit geverfd.

 
 
Daarna heb ik de kookplaten en de knoppen roze geverfd. Voor het gordijntje heb ik speciaal een mooi stofje gekocht. Heel toepasselijk met cup cakes erop. Achter het gordijntje kan de keukenprinses dan netjes haar kookspulletjes opbergen.
 
 
 
Aan de zijkant kan dan de handdoek/theedoek opgehangen worden. Deze heb ik van een roze ruitjesstof gemaakt en afgewerkt met een strook cupcakestof.

 
 
 
Een setje keukengerei mag natuurlijk ook niet ontbreken.
 
 
 
En zo werd het fornuisje een droomkeuken. Een geslaagd vader-dochter project dus.

 

Groetjes,
 


2 november 2013

Opgeruimd staat netjes

Nu ben ik al weken aan het haken en nog steeds 'frommel' ik mijn haakwerkje in een plastic tasje. Niet omdat ik dat nou zo mooi vind, maar gewoon omdat dat het tasje is waar het garen in zat toen ik het kocht en omdat ik eigenlijk niets anders had waar ik het in op kon bergen. Het is weliswaar erg praktisch, maar ongelófelijk niet-decoratief. Daarom vond ik het nu hoogste tijd worden voor iets anders. Iets wat absoluut decoratiever is, beter bij ons interieur past (zodat ik het niet iedere keer per se uit het zicht hoef te leggen) én waar natuurlijk al m'n haakspulletjes in passen: een haaktasje (of hoe noem je zoiets eigenlijk?). Heel erg voor de hand liggend heb ik hier dan granny squares voor gebruikt.


 
 
Ik heb met 6 kleuren 6 verschillende patroontjes gehaakt en per patroon 4 squares met iedere keer een andere combinatie/volgorde van kleuren (kunnen jullie het nog volgen?). Lijkt op het oog rommelig, maar het vormt verrassend leuk toch een eenheid (vind ik, maar misschien zien jullie dat anders?!). Het was alleen nog wel een hele klus om ze zo aan elkaar te naaien, dat er niet teveel dezelfde kleuren naast elkaar kwamen. 

 
 
Ik heb de tas gevoerd met een roze ruitjesstof. Aan de bovenkant heb ik een geschulpt randje gehaakt waar ik 3 knoopjes aan vastgezet heb waarmee je 'm dicht kunt maken. Als de tas dichtgeknoopt is, zou je zo kunnen denken dat het een kussen is (mijn inmiddels afgedankte plastic tasje haalde dit niveau toch echt niet...!!).



Ik ben dan ook helemaal blij met dit mooie tasje. Er zitten zelfs alweer nieuwe squares in (ja, ja de verslaving duurt voort) voor nieuwe bekerwarmers. De andere waren tenslotte allemaal verkocht...!!!


Wens ik jullie nog een gezellig weekend.




PS Wil je Ingedingen 'achter de schermen' volgen, dan kan dat via Facebook.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...